ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
PONIEDZIAŁEK 23.05.2022r. |
Chleb biały lub żytni, masło, szynka, sałatka z pora, kukurydzy, papryki, natki pietruszki, jajka Kakao lub herbata z miodem i cytryną 10.00 pomarańcze |
Barszcz czerwony z ziemniakami Racuchy z jabłkami Woda z miodem i cytryną |
Jogurt owocowy MniaMu
|
ALERGENY |
*, 1,3,7,9 |
*, 1,3,7,9 |
*,7 |
WTOREK 24.05.2022r.
|
Chleb biały kub wieloziarnisty, masło, ser żółty, jajko, rukola, papryka, rzodkiewka Herbata z miodem i cytryną 10.00 budyń |
Zupa pomidorowa z ryżem Ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchewki, cebuli i jabłka Kompot z czarnej porzeczki |
Jabłko |
ALERGENY |
*,1,7 |
*, 1,3,4,7,9 |
* |
ŚRODA 25.05.2022r.
|
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, bułka kajzerka lub grahamka, masło, serek Almette, pomidor, ogórek Herbata z miodem i cytryną 10.00 orzechy włoskie |
Zupa grochowa Pulpety, kasza jęczmienna, sałata ze śmietaną Kompot wiśniowy |
Banan |
ALERGENY |
*, 1, 7 |
*, 1, 7, 9 |
* |
CZWARTEK 26.05.2022r. |
Chleb pszenny lub razowy, masło, salami, sałata, rzodkiewka, ogórek Kawa zbożowa lub herbata z miodem i cytryną 10.00 truskawki |
Kapuśniak Makaron z serem
Kompot wieloowocowy |
Chrupki kukurydziane
|
ALERGENY |
*, 1,3,7 |
*, 1, 7, 9, |
* |
PIĄTEK 27.05.2022r. |
Zupa mleczna z kaszą kuskus, bułka kajzerka lub paluch z sezamem, masło, humus lub serek homogenizowany, rzodkiewka, ogórek Herbata z miodem i cytryną 10.00 winogrona |
Zupa ogórkowa Łazanki z mięsem i kapustą Kompot wieloowocowy
|
Baton kakaowy |
ALERGENY |
*, 1,7,11 |
*, 1,3,7,9 |
*,1 |
CODZIENNIE WYDAWANA JEST DO PICIA WODA MINERALNA NIEGAZOWANA W MIARĘ POTRZEB KAŻDEGO DZIECKA
Oznaczenia alergenów użytych w posiłkach
1 zboża zawierające gluten, 2 skorupiaki, 3 jaja, 4 ryby, 5 orzeszki ziemne i arachidowe, 6 soja, 7 mleko, 8 orzechy, 9 seler,
10 gorczyca, 11 sezam, 12 dwutlenek siarki, 13 łubin, 14 mięczaki.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, soi, orzechów, selera, g
ni